Споредба на ЛЕД светилки со конвенционални светилки
 
 
 

download.jpg 201210131448132.jpg

 

  • Лед светилките се алтернативни извори на енергија кои даваат светло кое е најблиску до дневната светлина и имаат најдобар индекс на бои
  • Не зрачат инфрацрвено светло кое ги привлекува инсектите, а бидејќи произведуваат помалку топлина од конвенционалните светилки не загадуваат. Емитувањето на  топлина е дури помала од 60 степени целзиусови.
  • Имаат поголем работен век од конвенционалните извори на светлина. Во просек тие емитуваат светлина дури до 50.000 работни часа.
  • Низок напон со дури 80% заштедата на енергија.
  • Инстантно палење - сто пати побрзо од конвенционалните извори на светлина.
  • Отпорни се на вибрации, удари и вандализам а повеќето од нив се водоотпорни
  • Декоративна намена заради достапноста во различни бои и не се потребни обоени леќи за да се постигне ефектот на обоеност.